Shapewear voor vrouwen: Het geheim achter de perfecte pasvorm
In een wereld waar schoonheidsidealen voortdurend veranderen en social media een steeds grotere rol spelen, is het begrijpelijk dat dames streven naar mooie vrouwelijke vormen. Gelukkig is daar shapewear voor uitgevonden, een slimme oplossing die vrouwen helpt om hun lichaamsvormen te verbeteren en zelfvertrouwen te vergroten. Maar wat is shapewear precies, en waarom is het zo populair? In dit artikel duiken we dieper in op deze en andere vragen.
Wat is shapewear?
Shapewear, ook wel bekend als figuur corrigerende kleding, is een type kledingstuk dat is ontworpen om je lichaam te vormen en ondersteunen. Het hoofddoel van shapewear is om je vrouwelijke vormen te verfijnen en eventuele probleemgebieden te ondersteunen. Hierdoor krijg je een gladde, gestroomlijnde look onder je kleding.
Waar wordt shapewear van gemaakt?
Shapewear is meestal gemaakt van elastische materialen zoals spandex, nylon of microvezel. Deze geven een goede en comfortabele compressie en passen zich aan je lichaamsvormen aan. Je krijgt daardoor een mooi en strakker silhouet.
Welke soorten shapewear bestaan er?
Er zijn verschillende soorten shapewear beschikbaar, elk met hun eigen specifieke doel en pasvorm. De meest voorkomende en bekende typen zijn:
- Body: Een body biedt algehele ondersteuning en vormt de buik, taille, billen en soms ook de borsten.
- Taillevormer: Richt zich specifiek op het accentueren van de taille voor een zandloperfiguur.
- Onderbroek met hoge taille: Vermindert de omvang van de buik en creëert een gladde contour rond de taille en heupen.
- Dijvormer: Lift en vormt de dijen voor een gestroomlijnd silhouet.
- Bodyshorts: Bedekken de buik, heupen en dijen en zijn ideaal voor het dragen onder korte rokjes of jurken.
Kies het type shapewear dat het beste bij je specifieke behoeften past en de kledingstukken die je wilt dragen.
Waarom dragen vrouwen shapewear?
Shapewear geeft je de mogelijkheid om je zelfverzekerder te voelen en er slanker uit te zien in je favoriete kledingstukken. Het is een handige en snelle oplossing om je lichaamsvormen te accentueren. Je kunt je er krachtig door voelen en er stijlvol uitzien. Shapewear draagt bij aan het vormen van je eigen stijl ongeacht je vorm of afmeting.
Daarnaast heeft shapewear ook een rol in het ondersteunen van kwetsbare lichaamsdelen. Heb je last van lage rugklachten? Probeer dan eens shapewear die je buik ondersteunt. Het zou maar zo kunnen dat je minder klachten krijgt. Het doen van oefeningen en sterkere spieren krijgen is natuurlijk de beste oplossing, maar totdat het zover is, kun je shapewear gebruiken.
Waar moet ik op letten bij de aanschaf?
Voordat je shapewear gaat aanschaffen is het goed om bij een aantal dingen stil te staan. Bedenk wat de gelegenheid is en of je het onder een bepaald kledingstuk wilt dragen. Is het puur bedoeld om een mooi silhouet te creëren of wil je er ook graag sexy in uitzien? Daarnaast kun je letten op:
1. Het compressieniveau
Shapewear komt in verschillende compressie niveaus, variërend van licht tot extra stevig. Het compressieniveau bepaalt hoe strak de shapewear zal zijn en hoeveel controle het biedt over je lichaamsvormen. Voor dagelijks gebruik kun je over het algemeen kiezen voor lichte tot gemiddelde compressie, terwijl extra stevige compressie meer geschikt kan zijn voor speciale gelegenheden of wanneer je extra ondersteuning nodig hebt.
2. Kies de juiste maat
Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van shapewear is ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest. Te strakke shapewear kan ongemak veroorzaken en zelfs de bloedcirculatie belemmeren, terwijl shapewear die te los zit niet effectief zal zijn. Neem de tijd om je maten nauwkeurig op te meten en gebruik onze maattabel om de juiste maat shapewear te vinden.
3. Let op het materiaal
Het materiaal waarvan de shapewear is gemaakt, speelt een grote rol in het comfort en de effectiviteit ervan. Kies voor ademende materialen zoals spandex, nylon of microvezel. Deze passen zich aan aan de contouren van je lichaam zonder te knellen of te irriteren. Vermijd shapewear gemaakt van stugge of niet-rekbare stoffen, omdat deze niet alleen ongemakkelijk kunnen zijn om te dragen, maar ook niet effectief zijn in het vormen van je lichaam. Onthoud dat je nog heel lang met je eigen lichaam moet doen en behandel het als een tempel.
4. Doelgebieden
Denk goed na over welke delen van je lichaam je wilt verbeteren of ondersteunen. Een body heeft bijvoorbeeld een ander effect op je lichaam dan een dijvormer. Het kan dus zijn dat je onder je favoriete jurk ander corrigerend ondergoed nodig hebt, dan onder je broekpak. Ook heeft de ene vrouw behoefte aan ondersteuning bij de billen en de ander juist bij de buik. Iedereen is mooi, maar iedereen is anders. Geef jezelf een moment om te bedenken waarom je shapewear wilt gebruiken en kies vervolgens het juiste product.
5. Stijl en design
Ondanks dat shapewear vaak onder andere kleding gedragen wordt, draagt het toch bij aan je persoonlijke stijl. Ook kun je bij body’s een mooie kanten hals gebruiken om onder je blouse te laten uitkomen. En ‘s avonds wil je je mooie lichaam natuurlijk showen aan je partner. Een mooi stukje kant of kleur misstaat dan ook niet. Kies iets wat bij je past en waarin je je zelfverzekerd voelt.
Welkom in de wereld van shapewear
LIJFstyles werkt met veel plezier aan het creëren en ontwikkelen van mooi, vrouwelijke en doeltreffend ondergoed. Met dit artikel hebben we je een eerste inkijk gegeven in de wereld van shapewear. Houd onze blog in de gaten voor nog meer handige, leuke en interessante weetjes.